Протягом тижня несприятливих погодних умов для перезимівлі озимини, не спостерігалось.Попереднє обстеження стану озимих культур і аналіз кліматичних передумов, що провели науковці, дають можливість зробити висновок, що посіви на переважній частині Донецької області перебувають у доброму або задовільному стані.   Завдяки вдалим погодним умовам під час перезимівлі, більша частина посівів озимих культур по Донецькій області — виходить із зими у доброму та задовільному стані. Раннє випадання снігу сприяло добрій перезимівлі озимих культур на більшій частині площ посівів. Перший етап обстеження показав, що станом на середину лютого понад 30% озимі зернові культури знаходяться у хорошому стані і до 50% — в задовільному».

Для покращення перезимівлі озимих, науковцями станції рекомендується провести планові підживлення озимих мікродобривами, мікроелементами та препаратами для регуляції росту.Отже, на сьогоднішній день погодні умови залишаються сприятливими і дозволяють вчасно провести підживлення озимих культур. У той же час, слід зрозуміти, на які показники врожайності слід розраховувати в цьому році, можна буде лише в кінці березня, після планового відбору зразків грунту для визначення рівня вологозабезпечення.  

Старший науковий співробітник сектору маркетингута економічних досліджень                                                                    Чугрій Г.А.