Данці будуть інвестувати в органічне виробництво України

Зокрема йдеться про розвиток органічного виробництва в Житомирській області

Данські інвестори зацікавлені в інвестуванні в розвиток органічного виробництва в Житомирській області, а також вирощування на дослідних полях Житомирського національного агроекологічного університету органічних сільгоспкультур.

Під час зустрічі з данськими інвесторами обговорювалася можливість інвестиційних надходжень у розвиток органічного виробництва на території Житомирської області.

Зараз сторонами вже досягнуті певні домовленості про подальшу співпрацю в цьому напрямку.

Крім того, на Житомирщині рішенням сесії обласної ради затверджено «Програму розвитку агропромислового комплексу на 2016-2020 роки». Саме за ініціативою Житомирського національного агроекологічного університету в цю Програму було включено окремий розділ «Органічне виробництво». Таким чином, Житомирщина визначила органічне виробництво одним з ключових пріоритетів регіональної аграрної політики.

Житомирський національний агроекологічний університет бере участь у німецько-українському проекті, який передбачає співробітництво в галузі органічного землеробства. На базі університету функціонує Поліський центр органічного виробництва «Полісся Органік», органік-школа, проводиться ярмарок органічної продукції, на 7 факультетах запроваджено курс «Органічне виробництво», ведеться наукова робота, видаються довідники та посібники з цієї тематики.

За матеріалами: Agravery