У Реєстрі сортів рослин України з 2008 р. для вирощування  в Степовій  зоні України

*Сорт степового екотипу. Урожайність у виробничих  умовах складає 8,98 т/га. Потенційна урожайність – 12,20  т/га.

*Середньоранній, вегетаційний період  277 діб.

*Рослини заввишки 78 см. Стійкість до вилягання – 9 балів.

*Зимостійкість висока (8 балів)

*Стійкість до осипання – 9 балів.

*Посухостійкість вище середнього рівня – 8 балів.

Апробаційні ознаки та якість зерна: різновид еритроспермум.  Кущ  –  прямостоячий,  рослини   середньої висоти. Колос білого або соломино-жовтого кольору, пірамідальної форми,  нещільний,  довгий із слабким восковим нальотом, наявні остюки. Зернівка червоного кольору, середньої довжини, ширини та крупності. Маса  1000 зерен – 35,2 г. Борошномельні і хлібопекарські  показники сорту добрі і високі, відповідає вимогам до  сильної пшениці.. Зерно містить 14,1% білка, клейковини –  30,2%,  сила борошна 357 о.а., об’єм хліба зі 100 г  борошна

— 1020 мл.

Особливості сорту: сорт полуінтенсивного типу. Формує високу продуктивність як по чорним парам так і на високому агрофоні непарових попередників. Сорт пластичний, добре реагує на пізні строки сівби.